ELÉVOVÉ

Početná soupiska na elévech. Campanus, země florbalu.

Mezi zastávkou MHD Jarníkova a cípem Kunratického lesa je v sídlišti skrytá ZŠ Campanus. V rozlehlém areálu se nachází hned tři tělocvičny a právě sem se v sobotu vypravili elévové, aby odehráli poslední turnaj v roce 2019.

Flobo mělo tentokrát přidělenou roli pořadatele. Ochotný správce odemkl i druhou halu, takže po celý den probíhaly na "rozcvičovací" ploše stejně napínavá klání jako v rámci "soutěžního" programu. V našem družstvu se sešlo sedm hráčů, přesně dvě trojice a brankář. Zvládli jsme neobyčejně vyrovnané zápasy (8:8,9:11,9:10).

Svoji premiéru si splnil Radim, pral se o každý míček jako lev a ukázal, že dokáže o hře bleskurychle přemýšlet. Matěj dvakrát bravurně ovládl brankoviště a v poli lítal jako uragán. Janík si dal říct a přihrával i v situacích, kde většinou pálí ostrými. Pavel zastal roli univerzála, byl ve správný čas na správném místě a díky němu panovala na střídačce dobrá nálada. Jirka, jeden z nejzkušenějších, se přirozeně ujal role lídra a plejmejkra. Tonda s Eliášem, hokejová dvojka, jako kdyby ani nezaznamenali, že místo bruslí nosí tenisky a bavili svými kousky všechny přihlížející.

Je jasné, že herní projev skupiny, která se schází jenom na turnaje, bude oproti klasickým klubům rozdílný. Na druhou stranu kluky spojuje společná chuť bavit se florbalem. Dokud takové pouto vydrží, čeká je ještě spousta krásných momentů.

Přeju všem jenom to dobré!

Díky,

Vašek