ELÉVOVÉ

Když se podaří, co se dařit má. Famózní elévové na Campanu.

Člověk nemusel být zrovna přímým potomkem věšteckého klanu z Delf, aby si na základě včasného příjezdu správce areálu ZŠ Campanus troufl doufat, že by tentokrát mohlo všechno probíhat podle plánu....

Ke všeobecné spokojenosti třeba konstatovat, že sobotní vystoupení šesti elévů ve třetím výkonnostním koši vyšlo na výbornou!

Na úvod nás čekal mýty opředený Prometheus z Olympu. Přehnaná úcta k papírovým hrdinům se v žádném případě nekonala a po vyrovnaném začátku začal náš gólový účet nabírat astronomické rozměry. Jistě, 20 vstřelených branek je lichotivá vizitka, ale způsob, jakým jich bylo dosaženo, zaslouží hlubokou poklonu. Úspěch se rovnoměrně rozprostřel mezi všechny hráče a nad lavičkou se vznášel tak dlouho očekávaný týmový duch.

Následovalo střetnutí s SKV. Vinohrady jsou tradiční soupeř, správní a dobře vedení kluci, se kterými se většinou smírně rozcházíme po remízách. V tomto případě celek porazil součet jednotlivin. Po námi předváděných kombinacích mi radostí přecházel mráz po zádech. Dokázali jsme udržet pozornost až do závěrečného hvizdu a zašlouženě se chystali na finále. 

Na boj o postup nás vyzval Start98- Táborská. Přes soupeřovu přímočarou hru vycházející ze zakončení z nejrůznějších pozic jsme zachovali systém, kdy se na postu brankáře spravedlivě střídají všichni zúčastnění. Maty zastal svojí úlohu znamenitě. Kluci na protivníkovy střely vždycky dokázali najít odpověď, díky přenášení míčku a trpělivému zakládání útoku se dařilo kontrolovat vývoj velmi vypjatého klání. Úspěch přinesl radost a úlevu. Jsem štastný, že výhra může opravdu být vedlejším produktem radosti z pohybu a neředěného dětského úsilí.

Děkuju Vám všem!!

Vašek