ELÉVOVÉ

interview

Uplynulý turnaj elévů se těšil velkému zájmu veřejnosti. Ve světle konkurenčního boje souvisejícího s probíhajícím Mistrovství světa žen v Bratislavě přihlížel dění i tajný redaktor serveru innebandy.se Eric Bullysson. Kamuflovaný seveřan položil na závěr dne pár otázek trenérské dvojici Davidovi s Vaškem.

Proč se zápasy kvalitou srovnatelné se Superfinále odehrály ve skromných podmínkách haly na Campanu?

Vašek: Je to prosba České florbalové unie. Flobo dlouhodobě předvádí atraktivní hru, což paradoxně přispívá k nárůstu pasivního sportování fascinovaných fanoušků. Místo konání se odtajnilo na poslední chvíli a turnaj přeložen z původně zcela vyprodané O2 Arény pod záminkou vrcholícího turné hudebního tělesa Bunda. 

Za kolik se vydraží míčky, s nimiž zaznamenaly premiérové trefy vycházející hvězdy oranžového komanda Fanda Jindřišek a Jáchym Hořejší?

David: Mohu potvrdit velmi silný zájem ze strany veřejnosti o tyto dva klenoty. Míčky byly ihned po vstřelení branky vyňaty ze sítě a uloženy do florbalového trezoru. Světlo světa spatří až v prosinci následujícího roku, kdy budou podepsány oběma aktéry a vystaveny v Síni slávy českého florbalu na Mistrovství světa v O2 areně.

Jsou naši kluci spis skřivani nebo sovy?

David: Ač naše instrukce zněly naprosto jasně, někteří hráči se stále viděli ve svých postelích a se zdviženým ukazováčkem je musím pokárat. Jejich, zpočátku velmi ospalé, tempo však postupně vygradovalo díky neutuchající píšťalce hlavní sudí, ale hlavně díky varovným výstřelům z úst realizačního týmu.

Kolik kilogramů nervózně vytrhaných vlasů nalezli organizátoři kolem hrací plochy po skončení finálového klání?

Vašek: Bylo především potřeba řádně vytřít palubovku ztrácejíci se pod nánosem střelného prachu. Nezbylo než drbat po kanonádě zalehlé uši a hluboce vdechovat atmosféru krásného střetnutí. Emoce umocňují výsledný obraz jako vhodné množství koření. Kdo nezná správnou míru, zbyde mu jen pachuť v ústech a kousáním deformované nehty. 

Je tříčlenný realizační tým družstva elévů zbytečný luxus nebo momentální nutnost?

Vašek: Jistě, neinformovaný pozorovatel by mohl nad tímto počtem výrazně pozvednout obočí, nicméně všichni účastníci mají své přesně definované role. Počítejte se mnou, pokud je nutné zajistit, aby se hráči činností bavili, cítili se dobře a měli čas na kamarády, pak je personální zajištění zcela adekvátní!

V kuloárech kolovaly zvěsti o nabízené částce za odkup týmového ducha. V jaké cennové relaci se pohybujeme?

Vašek: K nám se dokonce donesly informace, že velmi žádaný je rovněž model univerzálního florbalisty. Především brankáři protivníků byli představou všestranné sportovní průpravy nadšeni. Ono je totiž více druhů světelných tabulí. Na té neviditelné září kladné scóre nehledě na výsledky!

Kde sehnal oddíl tak ukázkovou pořadatelskou službu?

David: Oslovili jsme několik světově známých agentur, které se zabývají pořádáním turnajů na světové úrovni, ale jak už uvedl kolega, místo konání bylo uveřejněno až na poslední chvíli a tudíž k podpisu smlouvy nemohlo dojít. S úsměvem na tváři jsme proto oslovili dobrovolníky, rodiče našich bojovníků, kteří s radostí pomohli a odměnou jim byl hřejivý pocit u srdce a kvalitní florbal. Dovolte mi, abych touto cestou poděkoval všem zúčastněným, kteří sobotní dopoledne a část odpoledne strávili v naší společnosti.