Můj Flobo příběh #18: Tom Aubrecht

Stálý člen oranžového týmu s neotřesitelnou touhou vítězit a snahou vydat ze sebe na hřišti vždy maximum. Tom si získává své spoluhráče nejen urputností a bojovností, ale hlavně smyslem pro týmovou hru. Moc dobře ví, kdy si může dovolit vzít celou situaci na sebe, a kdy naopak na ploše hledat někoho dalšího v lepší pozici. Všechny tyto florbalové schopnosti získal především díky své dlouholeté vytrvalosti a neustálé snaze učit se něco nového. Tom je s námi od útlého dětství, zažil období, kdy se týmu moc nedařilo a podílel se i na obnově celé ligové kategorie. V každé situaci jsme se na něj mohli spolehnout. Poslední dva roky patřil mezi hlavní opory týmu mladších žáků. S Flobem zažil ledacos a je tak tím nejlepším příkladem pro všechny spoluhráče, kteří se chtějí posouvat, ale zároveň se florbalem bavit. Věříme, že Tom se bude florbalem bavit ještě dlouho, ať už na závodní nebo alespoň rekreační úrovni. Příští sezónu udělá významný krok do starších žáků a my mu držíme palce, ať najde v novém týmu ty správné spoluhráče a trenéry, kteří ho úspěšně povedou dalším florbalovým dobrodružstvím.

Tome, pamatuješ si své florbalové začátky?

Ve třech letech jsem začal hrát na terase a v šesti letech jsem se přidal k Flobu.

Co tě nejvíc baví na trénincích na ZŠ Ústavní?

Na trénincích mě nejvíc baví to, že každý trénink hrajeme zápasy. Ze všech činností na tréninku, mimo zápasy, mi nejvíc sedí herní cvičení.

Jaké to pro tebe je mít možnost zahrát si ligu mladších žáků?

Na ligových turnajích mě baví, že si zahrajeme podstatně víc zápasů, a když dám gól, tak to znamená víc než na tréninku.

Máš nějaké další koníčky?

Hraji závodně i ligový fotbal nebo na kytaru. Občas se zdržím po škole s kamarády venku, třeba do tří.

Máš nějaký florbalový cíl?

Chtěl bych se stát florbalistou nebo fotbalistou.