Dokonalá příprava v Hradci Králové

Mladší žáci strávili společný víkend v Hradci Králové. Cílem výjezdu, který bezprostředně navazoval na kemp, bylo si hlavně celou akci užít a zároveň pokusit se aplikovat herní prvky z předchozího týdenního snažení. Obě roviny jsme splnili. První, a tu hlavní, více, druhou, florbalovou trochu méně, ale to si časem sedne :) Přípravný turnaj jsme přijeli odehrát vůbec poprvé. Někteří hráči nervózně přešlapovali již na společném srazu na nádraží. Poté, co jsme se ubytovali v soukromých “bytech”, jak naši účastníci nazvali buňky se samostatnými sociálkami, jsme zamířili do místního aquacentra. Po náročném týdnu bylo potřeba dostatečně zregenerovat. Kluci a Monča tak vyzkoušely masážní bazénky, vlnobití, 80m tobogán a příjemně unaveni jsme se tak vraceli na večerní týmovou poradu před turnajem. Masážní pistole byla v permanenci, všichni tak byli dostatečně připraveni vlétnout do nedělního hurikánu.

Na Hradec Floorball Cupu jsme odehráli sedm utkání během několika hodin. Naši dravci se setkali jak s regionálními týmy, tak s těmi, které každoročně hrají mistrovství ČR žáků. Několik zápasů nám uteklo v samotném závěru, což je naše prokletí minulé sezóny, kterého bychom se rádi zbavili. Nejlepší utkání jsme odehráli s kvalitním Náchodem a Hradcem, naopak s těmi, které jsme mohli porazit, jsme zápas nezvládli. Našemu týmu nelze nic moc zásadního vytýkat. Na kempu jsme změnili rozestavění a zavedli do hry spoustu prvků, na které si teprve musí všichni zvyknout,. Občas tak na hřišti vládl chaos, který zkrotíme až v průběhu příštích měsíců.

Konečné osmé místo není výhrou, ale o tu ani nešlo. Hlavní je, že jsme položili základy, zahráli jsme si, vyzkoušeli jsme si spoustu nového. Naším největším vítězstvím je náš tým plný kluků a holek, kteří chtějí hrát, baví je to a je jen otázkou času, než si to všechno sedne i na hřišti.

Velká pochvala patří Pájovi, který skvěle asistoval a poděkování Magdě za pomoc s dozorem.

Díky všem a uvidíme se na trénincích!

Tom

Turnaj pro nás zhodnotili kluci:

Chtěli jsme si vyzkoušet nové taktiky a připravit se na ligu, říká Břéťa. Ondra doplňuje, že bylo fajn si i po dlouhé době zahrát, vůbec nešlo o to, abychom vyhráli.

Sedm zápasů bylo náročných, na konci jsem už byl celkem unavenej a skóre tomu odpovídalo, hodnotí Břéťa náročnost turnaje. Na tom se shodne s Ondrou, který má radši delší zápasy, ale v menším množství.

Podle Břéti jsme hodně tahali míček po mantinelu, špatně jsme mířili a byl zmatek v rozestavění hráčů. Ondra přidává do výčtu špatné rozehrávky, vracení se do obrany a souhlasí s neúspěšností střelby. Naopak se podle něj nejvíc povedl zápas proti Náchodu, Hradci a Hořicím. Břéťa je rád, že si vyzkoušel nové kličky. K hodnocení se přidává Jáchym, který vyzdvihuje zlepšení ve hře tělem, a to, že jsme na tento pokyn během hry mysleli, Zbytečně jsme také nesólovali. Vzali jsme pozitivně to, že jsme celý turnaj prohráli. Rudimu se líbila hra v posledních zápasech, šli jsme do nich se snahou vyhrát, ta nám podle něj na začátku chyběla. Zkoušeli jsme si nahrávat, nesólovalo se tak často, věřili jsme si, hned jsme to nevzdali a šli jsme do všeho s odvahou. Podle Ondry byl celý víkend super, těšil se na něj, akváč byl parádní a vyzkoušeli jsme si zase něco jinýho.