Super víkend v Plzni s čtvrtfinálovou tečkou

Elévové se poprvé vydali samostatně za hranice hlavního města a zažili velký florbalový víkend. Plzeňský turnaj Fat Pipe Open Junior se jevil jako skvělá příležitost oslavit úspěšnou sezónu, užít si dva dny s parťáky a nasbírat nové zkušenosti. To vše se povedlo na 1*.

V sobotu ráno se vydalo na západ devět zástupců tří Flobo škol. Všichni odjížděli plní očekávání, natěšeni. Jakmile jsme se v Plzni ubytovali, hned jsme zamířili za vědeckým poznáním do Techmanie, kde jsme díky nepřebernému množství atrakcí strávili celé odpoledne a bylo pěkně náročné před zavíračkou z rozhlehlé haly všechny naše Flobáky vyhnat :) Na naše bojovníky čekalo večerní překvapení v podobě herního tréninku. Bez mobilních telefonů jsme poté strávili večer společenskými hrami.

Nedělní turnaj jsme začali na výbornou. První zápasy v sezóně často prospíme, tentokrát však náš energický nástup schytala FBŠ Plzeň a mohli jsme tak slavit první herní úspěch a poměrně vysokou výhru. Další klání přišla v rychlém sledu. Skvěle technicky vybavený Tachov nám dělal velké problémy a zaslouženě zvítězil. V mírně vyhroceném utkání jsme poté zastavili rozjetý Králův Dvůr. V posledním skupinovém zápase jsme těsně o gól podlehli Rokycanům.

Díky dvěma výhrám jsme se mohli těšit na čtvrtfinále B. Získali jsme těžkého soupeře. S Gorilami Plzeň jsme relativně drželi krok. Bohužel se však už projevovala únava, soupeř byl navíc technicky vyspělejší. Dotáhnout skóre se nám o dva góly nepovedlo, mohli jsme však být na celý tým pořádně pyšní. Tachov i Gorily nakonec celý turnaj opanovaly, Králův Dvůr se dostal do finále a my jsme se všemi drželi krok.

Pro kluky z Rybníčků to byla pěkná rozlučka za působením v elévech, Ríša, Anička a Tonda naopak na turnaji debutovali. Všem děkujeme za parádní výkony a hlavně suprový společný víkend. Jen jsme si potvrdili, že tyhle akce jsou právem obecně označovány za zlaté hřeby sezóny :)

Tom a Ondra

Víkend pro nás zhodnotili samotní hráči:

Nejmladší účastník Ríša hraje teprve za přípravky, vychytal nám však a odehrál parádně zápasy: Nejvíc se mi líbilo chytání v bráně, oběd v KFC, večerní trénink a večerní taktická porada. Už teď se těším na příští sezónu.

Pro Jáchyma se jednalo o první neligový turnaj: Myslím si, že nám to šlo ve skupině, a i když jsme medaile nezískali, odvezeme si z turnaje zkušenosti a na dalším turnaji už to bude lepší. Play off byl vlastně úspěch. Líbilo se mi i město, Techmanie byla dobrá a i trolejbusy.

Naty s Aničkou celý víkend zvládly s klukama: Naty: užila jsem si to, soupeři byli dobří, bylo fajn, že jsme si mohli vybrat pokoje, jídlo bylo dobrý. S klukama jsem už přežila Olomouc, tak to přežiju i příště. Anička: S klukama to tady bylo divný, pořád se něčemu smějí, ale moc ráda pojedu i příště.

Hyňa stihl za sezonu už tolik akcí, že může zkušeně hodnotit: Mohli jsme si vybrat, s kým budeme na pokoji, zápasy byly super, stejně tak program v Plzni. V prvních zápasech jsme hodně bojovali a běhali, potom ve čtvrtfinále už tolik ne. Ztratili jsme první polovinu, a potom už to bylo těžký. Hodně mě to bavilo a příště bych jel zase.

I Rudi si odnáší spoustu dalších zážitků a zkušeností: Hráli jsme hodně zápasů, bylo dobrý ubytování, program. Jak jsme se po skupině přestěhovali do druhé haly, nebyli jsme už tak aktivní. Příště musíme víc chodit do soubojů. Málo jsme běhali, hodně jsme jen chodili. Jestli budu nominovaný, moc rád bych jel do Hradce.