MLADŠÍ ŽÁCI

Barrandov. Skvělá káva, hra žádná sláva.

_SJP4323.jpg

V neděli se zástupci mladších žáků bojujících ve formátu 3+1 shromáždili na hale X3M ARENA Barrandov, aby sluncem zalitý den ozdobili florbalovým uměním. 

Potenciál akce rozhodně měla. Usměvavý superligový obránce Sparty za pořadatelským stolkem, přesně 9 hráčů do pole, vyhlášená cukrárna v dochozí vzdálenosti a slušná porce zápasů. Všechno nám hrálo do karet.... až na skutečný vývoj událostí.

FBC Slavia ve dresech s typickou hvězdou mířila stejně vysoko jako její ikonický emblém, tyto ambice od počátku hatila pohledná kombinace oranžové družiny. Cenné vítězství 7:6 na úvod. Draci z Hořovic nepatřili mezi papírové favority, o to překvapivější bylo třígólové manko, které bylo třeba odmazat hned po několika málo okamžicích druhého zápasu. Nakonec jsme dokázali převzít kordmidlo. Danda Pálka si desátým gólem nasadil kuchařskou čepici, po 15. zásahu byl do role cukráře pasován i trenér. Vysoká výhra 18:8 byla posledním úspěchem dne. Ve střetu o šanci na vítězství čekali tygři z Nehvizd. Dva náhradníci měli být snadným soustem, pruhovaná jednohubka se proměnila v hořkou pralinku. Než abychom protivníka unavili pohybem a nečekanými nahrávkami, sami jsme se dusili statickou a profesorskou hrou, která nejenže nemohla nikoho pořádně bavit, bohužel neměla ani příliš šancí na úspěch.

Spravit si chuť na Spartě bylo snem nás všech, bohužel i tato meta zůstala pouze v imaginární rovině. Neupírám klukům snahu, někdy se prostě stane, že to nejde, i kdyby se jeden rozkrájel.

Rozkrájel se dort, v šatně, po pondělním tréninku. Všechny chmury se zaplácly krémem a chybějící ingredience byla vlastně asi ta chuť. Ta, se kterou jsme si všichni společně popovídali a ta, se kterou se chystáme na další akce.

Díky

Vašek