Academy Tour XXX. - Dovoz veselí po třicáté

Ani tři kříže z populární písně, ani úctyhodná série bezchybných hodů v bowlingu, nýbrž další z řady turnajů série Academy Tour naplnil v neděli areál TJ Pankrác. Pořadové číslo 30 vypovídá o tom, že původní nápad ozvláštnit školní sportovní rok se stal pevnou součástí florbalové sezóny. Díky neustálému přílivu nejmladších posil zároveň nemusí vstup do čtvrté dekády nikoho děsit.

Na oslavu dorazili holky a kluci v počtu dvojnásobně převyšujícím množství svíček na pomyslném dortu. A proto, že byste v našem slovníku hledali výraz „pasivně přihlížet“, hlavním hrdinou dne se stal doopravdy každý. Akce svým pojetím navíc smazávala rozdíly mezi jubilanty a gratulanty. Zahajovací a závěrečný pokřik vzývá Flobo, které ožívá jenom díky jednotlivým členům.

Staronový tříhodinový formát turnaje nijak nepoznamenal celkový čas strávený na hřišti a navíc zkrátil dobu čekání mezi zápasy. Zvláštní uznání zaslouží starší děti z Hostivaře, které doplnily méně početné týmy. Oddělit se od primární party určitě nebylo nic jednoduchého a souhlas s přesunem umožnil využití původního harmonogramu. A komu jsme připíjeli rychlými špunty? Spokojeným dětem, rodičům souznícím s naší filozofií, komunitě vnášející radost do života všem svým členům a alespoň dalším třiceti podobně zdařilým víkendovým blokům.

PS: Během vyhlašování výsledků došlo k chybnému určení pořadí. Rád bych se jménem celého klubu za toto selhání omluvil a ujistil Vás, že jsme neprodleně přijali opatření, která podobná pochybení do budoucna eliminují.

Díky za nadhled!

Vašek