Mladší žáci neprohráli ani ve druhém koši a sahali po další senzaci!

Fantastické tažení sezonou podtrhli naši dravci na posledním turnaji roku 2023. Naše parta deklasovala Boleslav a Spartu, vyrovnala gólem v poslední minutě s Kolínem a v závěrečném utkání musela zvítězit alespoň o dva góly, aby senzačně postoupila mezi nejvyšší elitu soutěže.

Motivace byla obrovská, ale hlava často chtěla něco jiného, než ruce a nohy. Nervozita nám svazovala ruce, tým byl v úplně nové situaci a každý se s ní musel nějak vyrovnat. Někomu to šlo lépe, jinému hůře, obecně jsme ale bojovali všichni hlavně sami se sebou. Začátek byl velmi opatrný. V poločase byl tým vyhecován a odskočil dokonce na rozdíl pěti gólů. S každou další minutou však přicházela další a další krize, která vygradovala v samotném závěru. Někteří byli tak nervózní, že se na to nemohli ani dívat, jak Jágr na MS 2010 ve finále s Ruskem. Time-out měl vše vyřešit, ještě jsme byli ve hře, byly připravené poslední dvě formace. Ty se nám však rychle sesypaly poté, co jsme udělali dvě závažné chyby, které zapříčinily konečnou remízu. Byla to ale obrovská zkušenost pro všechny. Kluci a Monča znovu dokázali přehrávat soupeře, a i ve druhém koši se s nimi bude jednoznačně počítat. Sladká tečka v podobě zákusků v místní cukrárně byla zaslouženou odměnou za všechny první měsíce sezóny.

Dámy a pánové, tohle je jízda! Díky všem za celou první polovinu sezóny, jsem na tým neskutečně hrdý, je to cesta, která dává smysl nám všem a hlavně nás baví :) Užijte si zaslouženou vánoční pauzu. Těším se na další společné zážitky v roce 2024. Čeká nás toho ještě spousta!

Tom