Jízda ligových týmů pohledem trenéra juniora Pavla

První polovinu ligové sezóny nám zhodnotil junior trenér Pája, který se k oběma týmům připojil v dubnu, absolvoval kompletní letní přípravu a začátek sezóny prožívá s oběma kategoriemi. Má tak nezávislý nadhled na oba týmy.

Jak se týmy v mezidobí zlepšily

Od dubna je to obrovský posun, je tam velký pokrok, už byl i po letní přípravě. Hráče posunulo i zápasové tempo. Všichni se koukaj, dávají neskutečný přehrávky, které bych si před půl rokem ani nedokázal představit. Někteří mladší žáci trénují i doma, je vidět na videích, které posílají, jak se zlepšují. Společné akce přispívají k výsledkům, často trávíme čas společně, trénujeme navíc.

Jak hodnotí filosofii klubu

Flobo je něco jako rodina, všechny to spolu baví, trávíme čas na společných akcích, je to mnohem zábavnější, jak jinde. Tolik se nepotí florbal, dává se do toho i víc té zábavy, a to mi přijde taky super.

Jak fungují oba ligové týmy

Tým mladších žáků je dost dobře sehraný, všichni se tam spolu baví, je to tam více taktický, koukají se na to už jinýma očima, sledují zápasy superligy a trénují doma. Je tam dost příjemné prostředí. Mladší žáci se dobře sehráli a skamarádili a přijde mi, že se na sebe těší, až se uvidí. Že je tým slepený ze dvou škol už nikdo nepozná. Je tam příjemné prostředí. Podařilo se nám změnit to, že už na sebe neštěkají, když někdo udělá chybu, nebojí se, že něco pokazí, mnohem více se podporují a fandí si. Mladší žáci jezdí společně na turnaje, to je taky super. Elévové mají výhodu, že všichni trénují spolu. Je to víc o zábavě, všichni si pomáhají a posunují se velkým skokem. Podporují je i rodiče, na elévech se hodně fandí na tribunách.

Jak se podle něj budou kluci a holky posouvat

Myslím si, že se všichni budou dál zlepšovat a na konci to budou úplně jiní hráči. Všechny to baví, někteří koukají na superligu a řekli si, že musejí makat taky.

Jak se Pájovi zatím trénuje

Trénuje se mi tady super, kluci a holky mě přijali, poslouchají, jsou přátelští a respektují mě. Zkouším nová cvičení, sleduju, jak na to reagují, jestli je to baví nebo ne a jak jim to jde. Nejvíc se v roce 2024 těším na další Týmovku!

Pája