Děkanská vinice sídlem vděčných viníků? Mladší žáci na Praze 4.

_SJP2651.jpg

Výkladový slovník historii sportovní haly Děkanka nastiňuje jen v obrysech. Podobně neúplná byla soupiska nejstarší závodní kategorie. Alegoricky řečeno, loňské sněhy odnesly šířku kádru do propadliště dějin. Možná na letní sídla, znovu zazimovat proti vrtkavým proměnám počasí. Tak jako tak jsme do boje vyrazili na dvě trojice, takže lavička náhradníků mohla nabídnout oporu realizačnímu týmu, který střídavě padal do mdlob a opájel se sportovním mistrovství.

Úvodní duel se Spartou slouží jako názorný příklad nesnází, s nimiž se musí potýkat hráči NHL při návratech ze širokých evropských kluzišť. Na všechno bylo najednou mnohem méně času a předbrankový prostor se rozkládal prakticky po celé herní ploše. Rozhodčí s bohatým rodokmenem čítajícím slavná jména dřevorubecké historie se nestavil k oboustrannému sekání odmítavě. Hra plynule dospěla ke smírnému výsledku 8:8.

57049072_2244963442498212_6055829940908064768_n.jpg

Občerstveni kávou, zmrzlinou a novinkami ze světa televizního showbusinessu pustili jsme se do tradičně silného celku Falcons. Když v druhé půli soupeř doznal našich kvalit, vybral si oddechový čas a postavil speciální formaci. Protože v našich řadách evidujeme výhradně superhrdiny, dál se ve hře střídali všichni oranžoví. Gratulovat k výhře bylo třeba i protivníkům, co do hry vůbec nezasáhli, jedná se přece o týmový sport.

Utkání o třetí místo přineslo řadu paradoxů. Bronz připadl červeným. Nejlepší hráč celku Red Dragons, Zajíček, proháněl naše obránce jako kočka myši. Neúspěch měl nakonec sladký nádech čokolády, která zahnala chmury celé družiny. Jsme spolu... A o tom to je!

Vašek