STARŠÍ ŽÁCI

Zdařilá královská výprava starších žáků do Kutné Hory

Poslední listopadovou neděli se starším žákům dostalo veliké cti – turnajové výpravy do královského města Kutné Hory. Postup ze šestého koše na minulém turnaji dával tušit, že tentokrát se hráči, hájící oranžové dresy, opravdu zapotí. A skutečně tomu tak bylo.

Hned první zápas nabídl zajímavou podívanou. Do cesty se oranžové lavině postavilo další, historicky taktéž královské město – Slaný. Ihned od počátku bylo možné pozorovat, že my chceme vyhrát více než soupeř a díky naší nezkrotné bojovnosti jsme se brzy dostali do vedení 2:0. Důležité je neusnout na vavřínech, říká se, což rozhodně neplatilo v tomto utkání a po krasojízdě na začátku utkání jsme ulehli do pelechů a soupeře nechali srovnat stav na 2:2. Ihned po důrazném budíčku však došlo k regeneraci sil a utkání oranžoví bojovníci, i díky hattricku Lukyho, dovedli do vítězného konce.

O první místo ve skupině se rozhodovalo v utkání s Draky z Hořovic. Velmi dobrým vstupem do utkání a gólem po 8 sekundách byli Draci jako by opaření a chrlit oheň v našich obranných řadách se jim nedařilo. I tak se jim nátlak podařilo přetavit v branku a vyrovnali stav utkání. Po dalším našem zmrazení se Drakům následky podařilo zlikvidovat již po deseti sekundách a na přestávkovou poradu mířily oba celky za nerozhodného stavu 2:2. Druhý poločas přinesl taktické, defenzivní snažení, kdy ani jeden z celků neměl potřebu hnát se bezhlavě do útoku. Taktický timeout minutu a půl před koncem, kdy byli chrabří rytíři v oranžovém brnění poučeni o tom, jak že se to s Drakem bojuje, nepřišel vniveč. 38 sekund před koncem totiž Draci z Hořovic kapitulovali poprvé a rovnou půl minutu před závěrečnou sirénou museli sklonit hlavy podruhé. Výsledek 4:2 znamenal jediné – utkání o vítězství na turnaji.

Finále už jen dokreslilo pestrost soupeřů, jelikož naším soupeřem se stala domácí Kutná Hora. Třetí středočeský protivník v jednom dni byl však nad naše síly. Navzdory vstřelené první, a velice rychlé, brance, jsme nedokázali navázat na tento úspěch a po zbytek utkání tahali za kratší konec. Nic to však nemění na tom, že pro hráče v oranžovém se jednalo o přínosnou zkušenost. Vskutku královský výkon předvedl také Kuba Š. v brance, který, dovolím si tvrdit, zachránil minimálně tucet dalších gólových šancí.

Druhé místo po postupu do pátého koše je neskutečným úspěchem a po krásných výkonech jsme si všichni, vy i já s Magdou, zpříjemnili nedělní den. Věřím, že příště si znovu sáhneme na stupínek nejvyšší. Jen vydržet.

Díky, kluci!

Dejf