MLADŠÍ ŽÁCI

7 statečných vyloupilo Děkanku

_SJP8064.jpg

Čím složitější, náročnější a napínavější je cesta, o to bývá krásnější cíl. Myslím, že pokud se zeptáte kohokoliv z těchto Sedmi mladších žáků, určitě vám tato slova potvrdí.

Na turnaj v hale Děkanka jsme díky příznivému rozpisu zápasů dorazili až o půl jedenácté. Hned v prvním zápase na nás čekala Sparta. I přes nespornou kvalitu soupeře jsme od začátku dominovali, možná i díky delšímu spánku, a zápas jsme poměrně v klidu vyhráli 7:3. Navíc nás to nestálo ani mnoho nervů. Tento klid ale neměl dlouhého trvání.

Druhý zápas jsme nastoupili proti Davli. Naši borci byli po herní stránce lepší, ovšem po dlouhou dobu nedokázali svou převahu proměnit ve vícególový náskok. Odpor soupeře jsme zlomili až několika slepenými brankami v závěrečných minutách. Nakonec jsem si tedy odnesli cenné vítězství 13:9 a první místo ve skupině.

Ve finále jsme narazili na Start Kunratice. Zápas to byl vskutku vyrovnaný a oba týmy se přetahovali o jednobrankové vedení. V první polovině druhé poloviny však soupeř zabral a vypracoval si nebezpečný náskok 8:5. Sen o prvním místě se nám tak s každou minutou vzdaloval. Přesto se naši borci nevzdávali a s každou vteřinou zvyšovali tlak na soupeře. Vytáhli jsme pressing a s nasazením posledních sil naháněli soupeře po celé hrací ploše. Právě probíhala 7 minuta druhé poloviny (polovina má 10 minut), když se nám podařilo snížit. To v nás povzbudilo naději. Zmaximalizovali jsme své úsilí, a tak nakonec půl minuty před koncem svítilo na tabuli skóre 8:8. Dramatický konec zápasu již branku nepřinesl a následovali samostatné nájezdy. V prvním kole ne neprosadil ani jeden tým. Ve druhém soupeř trefil pouze našeho brankaře, zatímco náš borec po skvělé kličce skóroval. O výsledku se rozhodovalo ve třetí sérii. A hráčem, který rozhodl, byl opět náš skvěle chytající golman vystihnuvší soupeřovu kličku. Po dramatickém boji jsme brali první místo.

Sladkost vítězství byla velice podpořena způsobem, kterým jsme ho dosáhli. A možná proto jste naše oslavy mohli zaslechnout až ve vašich oknech.

Děkuji moc všem za turnaj!

Ondra