Stříbrný zázrak na Moravě

Nedělní výjezd do Olomouce byl v mnoha ohledech speciální. Jednalo se o první neligový turnaj našeho klubu po několika letech, velkou událost jak pro naše účastníky, tak i pro trenéra Toma. Na Moravu vyrazily dva týmy, jeden složený z hráčů ZŠVR a ZŠJ a druhý tvořila Ústavka.

Celá akce probíhala v pohodové florbalové atmosféře. Na místě jsme si nejprve společně zatrénovali s místními týmy, čímž jsme zbořili všechny potenciální ledy, následně jsme zašli na oběd a po vydatných řízcích s kaší nás čekal samotný Mini Cup.

Kluci a holky se v základní části střetli s týmy, které tvořily odchovanci Toma, všichni ve věku elévů-mladších žáků. Ústavku měli na starost dva trenéři - Pavel a Filip, kteří naopak začínali ve Flobu, aktuálně hrají za Black Angels. O oranžové tak bylo velmi dobře postaráno. Turnaj bohužel věkově nejmladšímu a nejméně zkušenému týmu výsledkově nevyšel a neprobojoval se do play off. Odnáší si ale spoustu zkušeností do naší ligy.

Tým složený z Rybníčků a Jílovské se nejprve hledal, v základní části porazil pouze jednoho místního soupeře a následně v derby Ústavku. Vyhnul se však eliminačnímu utkání a v nejdůležitějším zápase play off dokázal oplatit porážku Olomouci a tím si zajistit účast ve finále. Drama to však bylo až do konce. Nutno říci, že se jednalo o vůbec nejlepší zápas mladších žáků za celou sezónu a přišel v pravou chvíli. Ve finále už však držel otěže soupeř z Doloplaz, avšak stříbrná tečka našich dravců je tou pravou odměnou nejen za celosezónní snažení, ale snad i za ty roky trénování. Pro všechny se jedná o vůbec první florbalovou medaili.

V závěru klasicky děkuji všem za účast na turnaji. V tomto případě jsem však rád dvojnásob za každého, kdo jel. Byl to skvělý den plný zážitků, nových zkušeností a snad i inspirací pro všechny :)

Tom