Dvě výhry a prohra s postupujícím. Mladší žáci to zaslouženě prolomili!

Den plný zpoždění byl nakonec tím milníkem, na který naši dravci tak dlouho čekali. Hašení požáru na smíchovském nádraží nás sice ráno zdrželo, naše ambice prolomit negativní šňůru však hořely dál.

Ještě jsme ani nevěděli, že v prvním utkání hrajeme s budoucím postupujícím. S berounskými jednorožci jsme drželi krok, nebyli jsme ale bohužel po celou dobu úplně v zápase a nenavázali jsme na dobře odehrané zápasy prvního kola. Padli jsme o čtyři góly. S Tatranem, který vedl superligový hráč Mühlfait, jsme spustili kanonádu a po nakonec jednoznačné výhře brali první body v sezóně. Překvapený Mühlfait následně ochotně rozdal několik podpisů na míčky a florbalky. Čekal nás tak zápas o 3. místo, na který jsme čekali neuvěřitelných dalších pět utkání. Doping v podobě kyselých rybiček nám pomohl nastartovat florbalový motor a hořovičtí draci čelili nesčetným pokusům našich bílých nájezdníků nasázet co nejvíc branek. Měli jsme velkou smůlu v koncovce, na hřišti jsme byli po většinu zápasu jednoznačně lepší. Kvůli tomu jsme se však báli o výsledek až do posledních sekund. Závěrečný hvizd rozhodčího a celkových 6 bodů bylo ale tou největší odměnou za snažení v posledních měsících. A to naprosto zaslouženou.

Díky všem Flobákům z této skvělé party, kteří se na tom všem podílí!

Tom

Zájem o rozhovor byl tentokrát tak velký, že bychom z toho vydali další dva články…

Nejmladší účastník, ještě stále elév a autor většiny branek v rozhodujícím zápase Hyňa: Hezky jsme si nahrávali a ve druhých polovinách zápasů lépe bránili. Máme na to i postoupit. Oproti elévům jsou soupeři o dost lepší, je to úplně něco jinýho. Něco se naučím z těchto turnajů navíc. V posledním zápase jsem dostával hodně dobrý nahrávky a snažil si nabíhat, občas mě soupeři nechali volného.

Střelec a golman v posledním zápase Ondra: Je to strašně super pocit, cítím, že jsme si to zasloužili. Bojovali jsme až do konce a jsem neskutečně šťastnej, že jsme to konečně dokázali! Začali jsme kombinovat, obrana se vracela, víc jsme se zapojovali, pomáhali si. V prvním zápase jsme to hodně tahali na sebe, nevraceli se do obrany.

Další střelec a golman proti Tatranu Břéťa: Jsem mega rád, doufám, že i příště postoupíme, týmy jsou ale dobrý. V prvním zápase jsme byli rozespalí, nechodili do střel, jako bychom se báli. Musíme víc chodit do soubojů tělem a nezahazovat tolik šance.

Ještě jeden střelec a golman proti Berounu Jáchym: Dostupovali jsme hráče, vytvářeli si střelecké příležitosti, ale neproměňovali, občas jsme vypustili souboje, na koncovce musíme zapracovat. Z pohledu brankáře se nám v prvním zápase nedařilo snižovat střelecký úhel, nechali jsme soupeře moc střílet. Neproměňovali jsme šance. Mohli bychom si víc přihrát.

Letošní nováček v sestavě Kryštof: Víc jsme si nahrávali a chodili do obrany, všechno jsme zlepšili. Mám z toho super pocit, jsem rád součástí tohoto týmu, a taky že jsme dali tento rekord výher. V prvním zápase jsme hodně hráli na sebe. K postupu potřebujeme víc kombinovat, ale myslím si , že na to máme.