STARŠÍ ŽÁCI

Mise zličín

V sobotu 25.11. 2017 se ve sportovní hale na Zličíně odehrála další ligová kola kategorie starší žáci. Náš oddíl byl navíc pořadatelem, takže krom hraní přibylo i pořádání. Díky pomoci hráčů z dorostu vše proběhlo hladce a bez jediného problému. Kluci díky!!! 

FLOBO X DRACI ŘÍČANY   0:2

V prvním utkání nás čekal soupeř, kterého dobře známe z minulého klání na Barrandově. Kluci z Říčan se výborně pohybují a florbalovost jim také nechybí. Zato naši hráči jako by nebyli před začátkem v šatně. Jasné pokyny, že se musíme hodně pohybovat, neztrácet míčky a být důrazní po celém hřišti, rozhodně nepadly na úrodnou půdu. Soupeř nás celou dobu přehrával nejen nasazením, ale i potřebným důkazem. Přibližně 80% času jsme jen bránili a tím se na body pomýšlet nedá. Soupeř vyhrál naprosto zaslouženě. 

FLOBO X ORKA ČELÁKOVICE   1:3

V druhém vystoupení čekal soupeř, který na svoji věkovou kategorii hrál velice vyzrále. Perfektně kombinoval a neustále se nabízel pro přihrávku. Naši kluci jako už poněkolikáté totálně zaspali začátek. Ve 3. minutě to bylo už 0:2 !!! Po důrazné domluvě na střídačce, protože takto se o vítezství nebojuje, kluci sešlápli pedál. V čase 4:24 snížil na 1:2 Michal Dvorský (asistence Jáchym Bláha), do poločasu se už skóre nepohnulo. O přestávce byl jasný pokyn, abychom soupeře více napadali a donutili ho k chybám. To se dařilo, nicméně zakončení obrovských příležitostí končilo buď u brankaře protivníka, nebo špatně zvoleným řešením. Prvních deset minut druhé poloviny jsme hráli poměrně dobře, jen ty góly….. Závěrečný nápor se nakonec nekonal, protože v čase 24:36 soupeř odskočil na rozdíl dvou branek a nám se již nedostalo sil k řádné odpovědi.

FLOBO X PITTBULL KOLÍN   10:1 

Ve střetu o všechno nás čekal tým, jehož herní projev byl celý den nečitelný. Nebylo jasné, co můžeme očekávat. Po předchozích dvou zápasech došlo na přeskupení  sestavy na všech postech. Jak se později ukázalo, rozhodně to nebyla špatná volba. Do hry se postupně dostali všichni hráči včetně kmenových členů družstva mladší žáků. Soupeř od samého úvodu nekladl zásadní odpor. Skóre se postupně navyšovalo. Po první polovině byl stav na světelné tabuli 6:1. Do druhého dějství zazněl zcela jasný vzkaz. Nepolevit v nasazení, nedělat zbytečné chyby a zaměřit se na založení útoku. Nasazení setrvalo na ucházející úrovni, ale založení je největší slabina naší hry. Jediným pozitivem byla vysoká úspěšnost proměňování šancí, která nám soupeř nabízel. Konečný stav 10:1 je jen malou náplastí na předešlé nezdar.

Závěrem : 

Každý má o čem přemýšlet, protože i tento ligový turnaj nám ukázal, že je hodně věcí, které se musí změnit. Vše začíná již na tréninku. Nasazení, komunikace a soustředěnost na nejmenší detail je to, co nám momentálně nejvíc schází. Jedině tvrdou prací se můžeme zlepšit. Řeči jsou k ničemu! Doufám, že si hráči konečně uvědomí to, co trenéři říkají. Všichni by potřebovali začít u sebe a zamyslet se o florbale jako takovém. 

Díky všem zúčastněným

Mirek